Ook wij kunnen onze vacature beginnen met de vraag “zoek jij een nieuwe uitdaging in een complexe omgeving, in een enthousiast team?”. Want al is dat wat ons betreft niet alleen maar marketing en kan je dat ook gewoon écht bij ons vinden – misschien is dat ook niet het meest unieke aan ons. Want waar we ons nóg meer in onderscheiden, is de mate waarin je invloed hebt op wat je doet en hoe je dat doet.

Wij worden namelijk niet gedreven door deadlines, onredelijke druk door klanten (of van “bovenaf”), of het rondrennen om brandjes te blussen. Jij bepaalt, samen met je teamleden, zélf wat er op onze roadmaps komt – zowel voor onze producten als voor de innovatie in jouw discipline. Daarnaast krijg je de kans om écht voor kwaliteit te gaan. Zowel omdat we dat belangrijk vinden, als omdat we daar de tijd voor nemen. In plaats van bugs te fixen werken we namelijk liever aan software die ook over een aantal jaar nog als een huis staat. Met daarin het als het even kan generieke, herbruikbare oplossingen – zodat we niet elke keer opnieuw het wiel uitvinden.

Waarvoor we werken

Dat er treinen over ons spoor blijven rijden, licht in je woning blijft branden, je auto je van A naar B brengt en de scheepvaart goederen vervoert: er zijn enorme projecten om dat te realiseren en onderhouden! Jaarlijks worden miljarden euro’s geïnvesteerd in onze infra en werken daar duizenden mensen aan – wat leidt tot een even gigantische complexiteit en uitdaging bij het in goede banen leiden van de informatiestromen daarin. Als onze nieuwe Software Developer help je om dat voor elkaar te krijgen, door in een van onze teams onze eigen applicaties zoals het Objectenregister en de Object TypeLibrary continu te verbeteren.

Je helpt mensen bij o.a. ProRail, Schiphol en Heijmans samen te werken aan dezelfde gegevens, informatie gebruiksvriendelijk en visueel uit te wisselen én inzichtelijk te krijgen. Het domein is complex – en daarbij kunnen wij willekeurige modellen aan in informatieoverdracht, voor verschillende klanten. In applicaties spreek je dan over abstracte modellen. Dat generiek ondersteunen is uitdagend.

Technische trots

We kunnen een lange lijst maken met ontwikkelingen van de afgelopen jaren waar we trots op zijn. Een paar highlights:

| Domain Driven Design, waardoor hergebruik en wijzigingen makkelijker zijn en we zeer complexe dingen in de kern van de applicatie beter door kunnen testen.

| De overgang van “alles op een eigen manier” naar meer standaard technieken, waarbij we bijvoorbeeld veel gebruikt hebben van Symfony.

| Overgang naar React, waarbij we veel eigen libraries en onderdelen van ons eigen framework naar open source hebben gebracht.

| De opzet van onze infrastructuur, waarbij we middels Puppet vrijwel het volledige beheer geautomatiseerd hebben en monitoren.

| Het is voor ons vanzelfsprekend om met continuous integration en geautomatiseerde tests te werken.

| De opzet van een losse frontend en backend discipline met eigen innovatie-roadmaps, waar we structureel tijd aan besteden.

| Meer lezen over wat wij van development bij Moxio vinden? Lees het interview met Arnout! 

Jouw skills

Je hebt ervaring met onze tech stack, o.a.: PHP, Symfony components, Git, Docker, PHPUnit, SQL

Je hebt gedegen kennis van OOP, Design Patterns en unit testing. Bij voorkeur heb je ervaring met Dependency Injection, Domain Driven Design en Javascript

Je bent ervaren in het werken aan complexe en solide applicaties, waarbij je ook op het vlak van technisch ontwerp de leiding hebt genomen

Je bent gewend om in een team te werken met meerdere developers en andere disciplines zoals design en business development

Je bent niet bang voor uitdagingen en toont creativiteit in het oplossen van complexe problemen

Hoe we werken

Als developer ben je onderdeel van 2 teams. In een productteam werk je samen met 3 backend developers, 2 frontend developers, 2 product designers en een business developer. We vormen samen onze roadmap: een paar keer per jaar staan we stil bij waar we ons de komende maanden op gaan richten. Iedereen kan daarin epics bijdragen, die we als team prioriteren. We werken in sprints van 2 weken, waarin je ook weer samen met het team bepaalt wat jullie gaan oppakken.

Er worden geen lijstjes met te maken functionaliteit en specs voor je geserveerd: dit pak jij samen met je team op. Zo word je zowel uitgedaagd mee te denken over de toegevoegde waarde voor de business, als dat je in staat moet zijn om het te vertalen naar abstracte modellen en solide techniek. Naar mate je meer senior bent wordt hierin van je verwacht dat je hierin een brug gaat zijn, zowel op inhoud als tussen collega’s en disciplines.

Het andere team waar je onderdeel van bent is het Backend Development team, waarin je met alle Backenders nadenkt over innovatie in de discipline. Ook hier werken we vanuit een roadmap en sprints, gericht op de ontwikkeling van de backend techniek in onze platformen en algemene groei in kennis bij jezelf en binnen je team. Afhankelijk van je senioriteit verwachten we dat je inzicht hebt in wat we op technisch vlak moeten ontwikkelen vóór iets een vraag of issue wordt. De ontwikkelingen in de buitenwereld afzetten tegen wat er nodig is in de applicaties en een visie kunnen vormen op wat wij nodig hebben – zonder uit het oog te verliezen dat kwaliteit niet altijd hetzelfde is als perfectie.

Scrum

Wel, maar toch ook niet (continuous delivery, direct fixen, niet in release over een maand).

Eigen producten

Soms werken we aan een klantproject, maar met name aan onze eigen producten. Solide, future proof applicaties.

Design System

Integratie van design, front-end en back-end. Herbruikbare componenten en een consistente user interface.

Blijven leren

We vinden dat kennis gedeeld moet worden en werknemers de ruimte moeten krijgen om zichzelf te kunnen ontwikkelen. We delen de kennis ook graag met jou via de onderstaande blogs.
Lees onze blogs over

Wij focussen op ontwikkeling, samen leren, slimmer worden en delen.
Niet binnen Moxio, maar ook met jou! Maak kennis met onze kennis door onze blogs.

All
/
UX / UI
/
Software developer
Mutation testing in PHP
Door Arnout Boks
Finding memory issues in PHP programs
Door Tom den Braber
Best practices for PHP exception handling
Door Arnout Boks
Your design system is up and running - w..
Door Emilie Dack
Creating a design system
Door Annemiek Scheele
Building a Design System
Door Annemiek Scheele
Query optimization: from a few weeks to ...
Door Tom den Braber
Development bij Moxio
Interview met Arnout
How to make a cross domain request in...
Door Frits van Campen
event.stopPropagation in modular systems
Door Frits van Campen
Quality control tools for front-end
Door Dennis Claassens

EEN 
AANTAL
VAN JE
COLLEGA’S

null

Dennis

#JS #DesignSystem #tafelvoetbalkoning
Andre

André

#PHP #Tekeningspecialist #Spoorfanaat
null

Arnout

#PHP #architectuur #wandelendgeheugen

Jouw nieuwe uitdaging?

Klinkt goed? Mooi! Dan vertellen we je ook graag nog wat over onze arbeidsvoorwaarden:

 • Natuurlijk krijg je een goed salaris (indicatie: 4000-6000 bruto per maand) met 8% vakantiegeld, uitbetaald in mei
 • Je krijgt 25 vakantiedagen, maar als je graag meer opneemt kan je in overleg dagen bijkopen
 • We werken hybride. We zien je graag op ons kantoor in Delft, maar dat gaat in balans met thuiswerken
 • Onze werktijden zijn flexibel, natuurlijk wel in afstemming met je team
 • Lunch op kantoor wordt door Moxio verzorgd
 • Je krijgt apparatuur naar jouw voorkeur, waaronder een laptop met je favoriete besturingssysteem
 • Ook voor de inrichting van je thuiswerkplek hebben we een regeling
 • Voor reiskosten wordt een vergoedingsregeling gehanteerd
 • Vanuit “Moxio Health” bieden we verschillende voordelen, zoals een deel vergoeding van je sportabonnement en een vrijwillig preventief medisch onderzoek
 • En tot slot, als je ons helpt aan een nieuwe collega krijg je een recruitmentbonus!

Solliciteer nu bij Moxio

Kom langs voor een kop koffie of schuif aan tijdens de lunch. Neem contact op met Jeannine via werkenbij@moxio.com of 015-268 25 92.

Of solliciteer direct via onderstaand formulier.

In order to qualify for this vacancy you must have current unrestricted working rights for The Netherlands.

  • "Niets is leuker dan werken met mensen die zo veel passie voor het ontwikkelen van goede software hebben als mijn collega's bij Moxio. Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor het leveren van goede applicaties op basis van sterke code die testbaar en onderhoudbaar is. Daarnaast vind ik het motiverend dat we de vrijheid krijgen om tijd te besteden aan interne tooling, geautomatiseerde tests en code-analyse"
   Dennis - Front-end developer

  Gesolliciteerd, en wat nu?

  01

  Sollicitatie ontvangen

  We beoordelen je sollicitatie en je krijgt zo snel mogelijk (binnen een week) een reactie over of we kennis met je willen maken.

  02

  (Digitale) kennismaking

  Uit een vacaturetekst (en uit een c.v.) haal je veel, maar zeker niet alles. Daarom maken we graag (digitaal) kennis. Iedereen enthousiast? Dan nodigen we je graag uit!

  03

  Technisch gesprek

  Met twee van onze collega’s duik je de technische diepte in. Welke uitdagingen zijn er bij ons, en natuurlijk ook wat jij aan skills meebrengt. Voor dit gesprek ontvangen we graag code van je waar je trots op bent.

  04

  Cultuur en persoonlijkheid gesprek

  In een laatste gesprek willen we het met je hebben over jouw ervaring en voorkeuren in samenwerking met anderen. Natuurlijk vertellen we dan ook over onze cultuur, en hoe en waaraan we werken.

  05

  Contract

  Als alle gesprekken positief waren en het klikt van beide kanten bieden we je graag een contract aan!

  Adres

  Rotterdamseweg 183c
  2629HD Delft
  Nederland

  Bedrijfsinformatie

  KVK Haaglanden: 27154607
  BTW NL 8199.36.947.B01